Tidigare deltagare

Patrik

Toppformens styrka sitter i kunnig personal men framför allt för min del, TIDEN, 4 månader behövs för att hinna ställa om livet. För ställa om livet var det jag behövde

“Har under flera års tid känt kroppens förfall och den onda spiralen med bortprioriterad träning och fel kost. Har inte trivts i kroppen de senaste åren då jag i grunden ser mig som en ”sportig” typ som gillar träning.

Men efter att några tidigare deltagare med riktigt bra resultat lägligt ”ploppade” upp i mitt Facebookflöde med lämpligt mellanrum så kände jag mig mer eller mindre tvingad att ta tag i livet igen för vad skulle jag annars skylla på denna gången? Jag hade lugnare på jobbet och de projekt som var på gång kunde jag skjuta på så det gick inte att dra det kortet igen, så kände att det var lite nu eller aldrig.

Mejlade Puls och Mats ringde upp mig samma kväll, möte för invägning och lite snack om hur upplägget mm bokades in dagen efter som var nyårsafton.

Jag sa att jag ville fundera en stund fast jag redan bestämt att jag ville hoppa på. Start med promenad och gym 4 januari. Gymmade en del under gymnasietiden vilket är 20 år sedan och har provat några gånger efter det men inte tyckt det varit kul så det här skulle ju bli en riktig utmaning!

Körde första passet med Mats och vi kollade lite på appen där man har träningsschema och man loggar hur mycket man lyft och hur många repetitioner varje set, promenader samt kroppsvikt.

Vilket lyft för träningen! Jag tror att jag till stor del inte gillat gymträningen är för att jag inte haft struktur i träningen, man har gått till gymmet utan riktig plan. Har tidigare gått dit men någon halv tanke på hur dagens pass ska se ut men när man kommit på plats så var den maskinen upptagen så man körde en annan i stället och så är nästa maskin också upptagen osv sedan var det passet både hackat och malt och det blev egentligen ingenting av någonting.

Nu med appens hjälp är schemat klart, jag hade full koll på hur mycket/ hur många gånger jag lyfte förra passet. Bara att försöka göra någon repetition mer eller lasta på något kg till denna gången mot förra så ska nog det här lösa sig. Börjar tycka det är riktigt kul med styrketräning nu när man har det uppstyrt och klart när jag kommer till gymmet. Programmet för gymträningen ändras i både övningar samt repetitioner/set efter X antal veckor vilket gör att det blir både allsidigt, variationsrikt och kul.

Maten var ett riktigt projekt första delen av programmet, har alltid lagat mycket av maten hemma men även en för stor del hämtmat och annat skräp. Nu skulle vissa av våra dagliga ”basvaror” bort samt att man skulle fylla på med lite annat vi kanske inte varit riktigt lika bra på att äta tidigare. Försökte laga extra varje kväll så det alltid fanns matdosa hemma då det var en del hemmajobb under perioden för toppformen. Tog några veckor innan man kom in i det riktigt då man ska laga maten från grunden mellan lämning/hämtning av barn mm med det där som kallas livet… Sista delen av programmet var det ganska självspelande då man hittat sin stig som fungerar.

Måste tacka Malin och Mats för deras grymma support, hade nog inte gått utan dessa härliga människor. Puls är ett otroligt familjärt och trevligt gym med dess personal och medlemmar, alltid trevligt och positivt välkomnande när man kommer innanför dörrarna i lokalen.

Toppformens styrka sitter i kunnig personal men framför allt för min del, TIDEN, 4 månader behövs för att hinna ställa om livet. För ställa om livet var/är det jag behöver. Hade programmet pågått i en-två månader så hade man kunnat ”grisa” igenom det mesta med att det skulle vara klart om ”30 dagar”, mycket svårare att ha det tänket när det gäller 112dagar, då måste hjärnan ställa om till den nya livsstilen.

Och nu så här fyra månader efter start och -18.8kg på vågen mellan första och sista invägningen så undrar jag varför inte jag gjort det här tidigare då allt blir lättare i vardagen, mindre värk i bl.a. knän, man är mycket piggare och sover bättre. Men om sanningen ska fram så är jag tveksam att jag skulle kunnat fixat detta själv annars hade det redan varit gjort. Så från botten av mitt hjärta, Tack Malin och Mats, känns skönt att veta att ni står kvar och hjälper mig om jag funderar på något eller behöver en ny spark i arslet!”

Före- och efter

Se fler hjältar!

Angelica

Angelica

Nu orkar jag leka mer med mina barn, min stubin är längre, kroppen är starkare och jag är en mycket gladare fru och mamma

Caroline

Caroline

Resultatet nu efter 16 veckor är helt sjukt. Jag har kommit väldigt långt på dom här 16 veckorna både kroppsligt och mentalt. Jag har äntligen börjat tycka om mig själv…

Susanna

Susanna

Alla framsteg hittills är ett kvitto på att det här konceptet är bra! Jag känner mig hemma i gymmet och mår jättebra och kör vidare v17 och framåt

Sanna

Sanna

Tack vare hans erfarenhet, envishet, otroliga tålamod och glada hejarop… Du kan Sanna , upp ur diket nu…

Niklas

Niklas

Jag har tränat hela mitt liv egentligen med allt från gym till brottning. Tror mig veta ganska mycket om träning men efter Toppformen så är kunskapen på en helt ny nivå.

Marit

Marit

Jag är så stolt och glad över vad jag lyckats med, jag vet att det inte är klart än, träning blir man väl aldrig klar med, men det här känns verkligen hållbart för mig…

Maja

Maja

Jag kan verkligen inte annat än rekommendera Toppformen! Släpper aldrig gymmet! Nu ska jag upp på tresiffrigt i marklyft!

Lottie

Lottie

16 veckor går snabbt när man har roligt! Och det har det verkligen varit hela vägen, inga tråkiga dieter och konstigheter utan enkelt och rakt på sak.

Josefin

Josefin

Passen med Mats fick mig att få både självförtroende att jag gör rätt och han utmanade mig med vikterna. Plötsligt kändes det väldigt kul att träna.

Erik

Erik

Lite förvånad över att programmet var så pass enkelt att följa och att det inte krävdes allt för mycket ”uppoffringar”